Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geeft u aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Moermanskkade 105 115 nbnl 1

Moermanskkade 105-115 (Mediahaven)

Amsterdam

Prijs op aanvraag

Interesse?

We komen graag met u contact. Bel ons of geef u interesse op.

Moermanskkade 105-115 (Mediahaven)

Amsterdam

  •  STATUS: 

Beschikbaar

TE HUUR !

Flex parkeren, per stuk
- Huurprijs per maand €209,-
- Huurprijs per maand €209,-
- Huurprijs per maand €209,-
- Huurprijs per maand €209,-

Volledige omschrijving

Het gebouw

Aan het water in de Houthavens bevindt zich een iconisch kantoor `Mediahaven ` op de Moermanskkade 105 -115. Het door V8 architects ontworpen gebouw vormt een flexibele ‘black box’. Qua schaal en karakter refereert het ontwerp aan de nabijgelegen havens.

Het gebouw, dat zelf aan de Minervahaven in het westen van de stad staat, is vervaardigd uit robuuste materialen als beton en staal. Glas zorgt weer voor de nodige transparantie en uitzicht over ’t IJ. Het atrium, dat dienst doet als foyer, kan aan waterzijde dankzij vijf meter hoge vouwdeuren worden geopend. De foyer is voorzien van een receptie functie en een lounge om informeel elkaar te ontmoeten en te lunchen.

De bouwmethode is gebaseerd op het principe ‘ruwbouw is afbouw’, waarbij details als planken van de bekisting in de plafonds zichtbaar zijn gelaten in combinatie met de zwarte sprinklerinstallatie geeft dit een fraai industrieel karakter. De installaties zijn inclusief luchtkanalen in de vloeren gestort. Overal is vloerverwarming en plafondkoeling toegepast, terwijl warmte en koude in de bodem worden opgeslagen. Naast deze duurzame en gezonde manier van verwarmen en koelen is het gebouw tevens voorzien van zonnepanelen heeft het een energielabel A+++.

“De verlichting is gecombineerd met akoestische elementen en vormt een integraal onderdeel van het interieur. Eén compacte kern omvat alle faciliteiten en geeft toegang tot de parkeergarage, de kantoren, de productieruimtes en de kleedkamers.

Het gebouw bestaat uit een tweetal opnamestudio’s van ca 2200 m2 welke naast het gebruik voor studio opnames tevens kunnen worden gebuikt voor bedrijfsevenementen. Daarboven bevinden zich de “loft” kantoren verdeeld over 4 lagen van ca 3600 m2 en onder het gebouw is er een half verdiepte kelder tbv parkeren en fietsen. De tweede verdieping biedt toegang tot een uniek en fantastisch groen ingericht dakterras met picknicktafels.

In het ontwerp is constructief rekening gehouden met een uitbreiding van de kantoren bovenop de studio van 1.200 vierkante meter. Ook zijn de studio’s en kantoren vanwege hun riante maatvoering aan te passen aan toekomstige wensen en eisen.

Historie

Op het grensvlak van stad en haven ligt, aan het IJ, Stadshaven Houthaven / Minervahaven. In het gebied vond van oudsher houthandel,- opslag, en -overlag plaats. Het was het centrum van de Amsterdamse houthandel. Schepen voeren af en aan met boomstammen die in de fabrieken en loodsen verwerkt werden. De halffabricaten en eindproducten werden over land en water verder vervoerd. In mei 1941 vluchtten Jan Beelaerts van BloklandGovert Steen en nog twee Engelandvaarders naar Engeland met een Fokker T.VIIIw watervliegtuig dat in de Minervahaven lag afgemeerd.

Nu

De overslag van hout vindt inmiddels dichter bij zee plaats en de Houthaven dreigde een verwaarloosd gebied te worden. Dat gaat veranderen. De Houthaven heeft de afgelopen jaren een ware transformatie ondergaan. Oude havenbedrijven maken plaats voor bedrijvigheid en wonen. Belangrijke aandachtpunten in het bestemmingsplan ‘De Houthaven’, dat door de gemeente is opgesteld, zijn het behoud van het industriële karakter en de relatie met het water in het gebied.

Prettige omgeving

De Houthaven moet naast een goed functionerend bedrijfsgebied, een aangenaam verblijfsgebied worden voor werknemers uit de buurt en toekomstige bewoners van de naastgelegen woonwijk. De openbare ruimte wordt daarom duurzaam en hoogwaardig ingericht. De contouren van “de nieuwe Houthavens” zijn inmiddels zichtbaar.

De eerste huurders (niet Haven gerelateerd) zijn hier in 2006 zich gaan vestigen. Daarna heeft het gebied een volledige metamorfose ondergaan en is in een snel tempo veranderd in een gebied welke zeer in trek is bij de creatieve industrie. De Amsterdamse Houthaven is door zijn indrukwekkende architectuur en prachtige ligging aan ’t IJ uitgeroeid tot een uniek gebied binnen de gemeente Amsterdam.

In het gebied zijn onder andere Tommy Hilfiger Europe, Tuvalu Media, Hugo Boss Benelux, Rijnboutt Architecten, Dentsu Aegis, Brandt & Levie, Barts, Diesel en Calvin Klein Dedato Architecten, Noahh architecten, EMG Media, Theater Amsterdam, Media Monks, Ikea, Red Bull, gevestigd.

Ook is er een hele nieuwe woonwijk gerealiseerd aan de Haparandadam. Hierdoor ontstaat er nog meer levendigheid in het gebied en komt er naast een Theater ook een bioscoop en zijn er een tal van horeca zaken geopend zoals brouwerij de Parel, het DOK Amsterdam, restaurant ZA en Lars., Pont 13, REM Eiland en Restaurant Karaat.

Om cliënten te ontvangen voor een langdurig werkbezoek in de Houthavens is Hotel Moxy Amsterdam geopend waar men in stijl kan overnachten.

Bereikbaarheid

Auto
Vanaf de A10 west, afslag S102 Sloterdijk / Teleport, de Transformatorweg / Spaarndammerdijk S101 en de Archangelweg wordt de locatie binnen enkele minuten vanaf het rijkswegennet bereikt. Ook de binnenstad wordt via de Spaarndammerdijk / Tasmanstraat en Houtmankade / Nassaukade S100 snel bereikt.

Openbaar vervoer
Bus 22 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt vlak naast het object aan de Danzigerkade, bushalte Koivistokade. De bushalte bevindt zich op de hoek van Koivistokade / Danzigerbocht. Deze bus rijdt circa elke 7 minuten.

Bus 48 rijdt van Amsterdam CS naar station Sloterdijk. Uitstappen halte Koivistokade, vanaf deze halte is het nog 1 minuut lopen. In de ochtendspits rijdt ook bus 248 (snelbus) CS- Haparandaweg – Koivistokade.

Parkeren

Op de openbare weg (bemeterd), tevens zijn er 84 parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw. In de nabijheid van het object is inmiddels een parkeergarage gerealiseerd t.b.v. circa 1000 parkeerplaatsen

Plattegrond

Download Plattegrond 1

Download Plattegrond 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

Kenmerken

Status Te huur
Huur/Koop Huur
Prijs Op aanvraag

Voorzieningen

  • lift
  • overdekte parkeerplaats
  • oplaadpunt elektrische auto

Interesse?

We bespreken graag samen met u de mogelijkheden!

Locatie

Locatie

Bezoekadres

M.A. Reinaldaweg 2d
3446 CB Woerden

Postadres

Postbus 177
3440 AD Woerden

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:30
Dinsdag 08:30 - 17:30
Woensdag 08:30 - 17:30
Donderdag  08:30 - 17:30
Vrijdag  08:30 - 15:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Copyright © VDH Vastgoedmanagement | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud